Keressen minket bizalommal!   (+36) 26/500-030   info@isoablak.hu 

Szellőztetés

K logo

Teljesen automatikus szellőztetés

A Kömmerling két alap-szellőzőrendszert kínál, amelyek láthatatlanok és energiafelhasználás nélkül, teljesen automatikusan, pontosan kiszámolhatóan és hatásosan szállnak szembe a fülledt levegő-és penészképződéssel:

  • az egyik a nyomáskiegyenlítő profillal kialakított standart rendszer,
  • a másik az önszabályzó ablakfalc-szellőző KöClimat® plus.

Mindegy, hogy melyik szellőzési módot részesíti előnyben-az ablakon nem látszik semmi, sem kívül, sem belül. Mindkét rendszer igény szerinti mennyiségben  engedi be a friss levegőt, anélkül, hogy Önnek fáradoznia kellene.

aereco-logo-2x

Páraszabályzott légbevezetők-optimális légutánpótlás                      

A légmentesen záródó nyílászárók pozitív hőtechnikai és akusztikai tulajdonságai melletti negatívum, hogy a belső térben tartózkodók friss levegő igényét ezek a szerkezetek már nem képesek beengedni. A megfelelő légcsere és komfort biztosítása érdekében, valamint az esetleges párásodás elkerüléséért, szabályozott légbevezető elemek beépítése szükséges. Az optimális megoldás, ha a légutánpótlás a lakók igénye szerint automatikusan történik. A lakásban lévő páratartalmat érzékelve, a páraszabályozott légbevezetők automatikusan csak annyi levegőt engednek be, amennyi ténylegesen szükséges.

Ezért a páraszabályozott szellőző elemek önszabályozóak, és automatikusan reagálnak a belső szennyezettségi szintre, és nem okoznak felesleges fűtési energiaveszteséget sem.

ablakszell z2

Nyílászáróinkba igény szerint automatikus működésű,vagy kézi beállítású szellőzők és légbevezetők építhetők.

 

Néhány változat a teljesség igénye nélkül:

Önszabályozó szellőzőelemek

1. EMM automatikus működésű higro(pára)érzékelős szellőző, légbevezetők:
A helyiség páratartalmának függvényében, automatikusan szabályozza a bejutásra kerülő friss levegő mennyiségét. Csak annyi levegőt enged be, amennyi ténylegesen a helyiség optimális levegőminőségéhez szükséges, ezáltal nem okoz felesleges fűtési energiaveszteséget.

Három standard színben elérhető:

  • fehér (RAL 9003)
  • tölgy (RAL 8001)
  • gesztenye (RAL 8017)

Akusztikus külső esővédővel 37 dB átlagos hangcsillapításra képesek.

2. EMF kézi beállítású szellőző, légbevezetők:
Ezeken a típusokon az átáramló levegő mennyisége manuálisan állítható be. A beállítás függvényében a légbevezető szabályozza a helyiségbe jutó friss levegő mennyiségét.

Három standard színben elérhető:

  • fehér (RAL 9003)
  • tölgy (RAL 8001)
  • gesztenye (RAL 8017)

 Akusztikus külső esővédővel 37 dB átlagos hangcsillapításra képesek.

 3. EHA  automatikus működésű higro(pára)érzékelős szellőző, légbevezetők: A helyiség páratartalmának függvényében, automatikusan szabályozza a bejutásra kerülő friss levegő mennyiségét. Csak annyi levegőt enged be, amennyi ténylegesen a helyiség optimális levegőminőségéhez szükséges, ezáltal nem okoz felesleges fűtési energiaveszteséget.

Az EHA légbevezetőből, akusztikus talapzatából (AEA 571) es akusztikus külső esővédőből (AEA 851) álló összeállítás hangcsillapítása Dn,e,w (C)=42 dB*, amivel a piac legjobbjai köze tartozik a maga 4000 mm2-es szabad keresztmetszetével.

A nyílászáróra szerelve az EHA páraérzékelős,  hangcsillapított légbevezetők az akusztikus kiegészítőivel együtt hatékony védelmet nyújtanak a külső zajszennyeződés bejutása ellen. Ezért kitűnő válasz a zajos városi környezet szellőzési kihívásaira, miközben a higro(pára)szabályozás jóvoltából optimalizáljak a belső levegő minőségét.

Redőnyök

 redonyok 

Napjainkban egy komfortos épület nyílászáróinak elengedhetetlen kiegészítői a redőnyök és szúnyoghálók.

Tovább...

Szúnyoghálók

  szunyoghalok

Szúnyoghálóinkat 5 féle kivitelben rendelheti meg:fix keretes, rolós működtetésű, eltolható, zsanéros és pliszé.

Tovább...

Párkányok és könyöklők

parkanyok

Nyílászáróink egyik fontos kiegészítői a külső párkányok , és belső könyöklők.

Tovább...