Keressen minket bizalommal!   (+36) 26/500-030   info@isoablak.hu 

A műanyag profilokról

Mire figyeljünk a profiloknál?

A profil az az extrudált ablakprofil, amiből a műanyag ablak tokja és szárnya készül. Anyaga UV stabil, nagy szilárdságú műanyag. A profil szerkezete és minősége határozza meg az ablak hőszigetelésének hatékonyságát és a szerkezet stabilitását és betörésvédelmét. A jó minőségű profilról sima felülete és selymes csillogása árulkodik. A PVC profil légkamrás kialakításának köszönhetően hőtechnikai szempontból, az egyik legjobb hőtartó anyag, így a drágán felfűtött lakás melege bent, a hideg pedig kint marad.

A profil belsejében, acélmerevítés biztosítja a nyílászárók stabilitását. Az acélmerevítés anyagvastagsága és formája határozza meg az ablak statikai tulajdonságait. Minél vastagabb anyagból készült és minél többször hajlított a merevítés, annál jobb. Figyeljünk a műanyag ablak kiválasztásánál, a profilban található vasalatnútra, amibe könnyen lerakódhatnak a szennyeződések. A legjobb profiloknál a vasalatnút zárt, így a takarítást jelentősen megkönnyíti.

A másik fontos szempont a profiloknál, hogy ha cserélni kell az ablak üvegét, az üvegléc eltávolítható-e roncsolás nélkül. Ez csak azoknál a profiloknál lehetséges, ahol az üveglécek núttal ellátottak. Az üvegfalc mélysége is hatással van a nyílászárók biztonságtechnikai és hőtechnikai besorolására. Minél mélyebb az üvegfalc, annál biztonságosabb a nyílászáró és annál kisebb a hőhíd kialakulásának esélye.

 Mi a műanyag ablakoknál a légkamra?

Az ablakprofilok belül kamrákra vannak osztva. Ezek a kamrák javítják az ablakprofil hőszigetelését és stabilitását. Hogy egy szerkezet hány légkamrás attól függ, hogy a profilvastagságot hány légréteg választja el a szerkezeten belül. Ez az érték háromtól hétkamrásig változhat. Fontos, hogy a légkamrák számának növelése a beépítési mélység növelésével is járjon, mert például egy 70 mm-es beépítési mélységű profilnál a 7 légkamrát csak a falvastagság jelentős elvékonyításával tudják elérni. A legelterjedtebb manapság az 5 légkamrás műanyag ablakprofil.

 Mi a beépítési mélység?

A beépítési mélység az ablakprofil vastagságát jelöli. A legelterjedtebb a 70mm-es de megjelentek a 85-90 mm-es profilok is. A légkamrák számával azonos arányban a beépítési mélység is nő. A beépítési mélység növelésével párhuzamosan javul az ablak és ajtó statikája, hő és hang szigetelése.

 Milyen színű lehet egy műanyag ablak?

Alapesetben a műanyag ablakok fehér színűek, de ma már számtalan színben megrendelhetőek. Többféle színárnyalatú műanyag nyílászáró kapható például, ami hatásában szinte teljesen úgy mutat, mintha valódi fa lenne. Lehetnek csak külső, illetve külső-belső oldalukon színesek.

Tekintse meg termékválasztékunkat!

Ajtók

 porte-d-entree-design
 A bejárati ajtó biztonságunk egyik legfontosabb eleme és egyben a ház mosolya. Esztétikus forma, hosszú élettartam, kiváló időjárásálló tulajdonságok, zaj-és vagyonvédelem: az általunk gyártott ajtóknál ez mind alapkövetelmény. Ízlésének leginkább megfelelő darabját széles termékválasztékunkban biztosan megtalálja.

Tekintsen meg néhányat kínálatunkból!

Tovább...

Ablakok

 lakasbelso3584
 Az ablakok be-és kitekintést nyújtanak, fényt és levegőt biztosítanak az épület számára. Gondoskodnak kényelmünkről, nyugalmunkról, védik otthonunkat. Függetlenül attól, hogy melyik ablakunk nyeri el tetszését, az Iso Kft.-től csak a legjobb minőséget kaphatja. Válassza ki még ma az ISO család személyre szabott darabját, hogy egész életében élvezhesse helyes döntésének jutalmát!

Tekintsen meg néhányat kínálatunkból!

Tovább...

Redőnyök

 redonyok 

Napjainkban egy komfortos épület nyílászáróinak elengedhetetlen kiegészítői a redőnyök és szúnyoghálók.

Tovább...