Keressen minket bizalommal!   (+36) 26/500-030   info@isoablak.hu 

Fontos tudnivalók

Kell-e engedély ablakcserénél?

Mivel a homlokzati nyílászárók az épületek arculatát jelentősen meghatározzák, fontos gondolnunk arra, hogy az új műanyag ablak, ajtó megfelelően illeszkedjen a környezetébe. Különösen fontos ez társasházak, illetve műemlék jellegű épületek esetében mivel itt sokszor előfordul hogy annak megváltoztatása nem engedélyeztethető.

Hogyan kell meghatározni a nyílászárók pontos méretét?

Ahhoz, hogy Önnek árajánlatot tudjunk adni, elegendő a nyílászárók hozzávetőleges méreteinek megadása. A nyílászárók gyártatása előtt mindenképpen fontos, hogy pontosan felmérjék a falnyílást, ahova kerül a nyílászáró. Ezt a munkafolyamatot minden esetben szakember végzi. A nyílászárók méretét úgy kell megállapítani, hogy a falnyílás szélességi és magassági méretéből körben egy-egy centimétert elhagyunk, mert erre a helyre jön a purhab.

Ha kávás a falnyílás szerkezete, akkor meg kell állapítani a káva adta rátakarás méretét, és ennek függvényében tokszélesítőt alkalmazni és így meghatározni a műanyag nyílászáró méretét. A nyílászáró falszerkezethez való csatlakoztatása pedig úgy történik, hogy a műanyag nyílászáró tokja 2-3 centiméteren felütközik a kávára, és a maradék részt toktoldó segítségével töltik ki. Hasonló a helyzet akkor is, ha még nincs meg a falszerkezeten a végleges szigetelő réteg. Ennek a szigetelésnek a vastagságával is számolni kell, tehát itt is szükség lehet tokszélesítő alkalmazására, hogy a műanyag nyílászáró beépítése esztétikus legyen. Amennyiben a nyílászárókra redőny kerül tokmagasítás is szükséges lehet.

Mire kell figyelni ablakcsere esetén?

A régi ablakok beépítési mélysége (főleg ha régi fa tokos — kapcsolt gerébtokos — ablakokról van szó) általában eltér a modern műanyag ablakok méretétől. A keskenyebb PVC ablak a falszerkezetben máshol fog elhelyezkedni. Ezt úgy kell érteni, hogy amíg a régi ablakok akár teljes mértékben kitöltötték a fal vastagságát, addig az új ablakok ezt csak részben teszik meg. Emiatt rögtön két dolog adódik. Egyrészt el kell dönteni, hogy a falszerkezetben a homlokzat külső síkjához, a fal közepéhez vagy annál beljebb rakják be az új ablakokat. Már az ablakcsere ezen pontjánál érdemes szakember segítségét kérni. Ha az ablakcsere mellett még új homlokzati szigetelés is lesz, akkor további kérdések merülnek fel. Az új szigetelés azt jelenti, hogy a fal vastagsága megváltozik a korábbihoz képest. Továbbá az új szigetelés felhelyezésekor nem csak a külső rész lesz újra szigetelve, hanem a szigeteléssel befordulnak az ablak felé is.

Általános szabály szigetelésnél, hogy a szigetelés vastagsága minimum olyan legyen, hogy eltakarja az ablakok szerelési hézagjait, és rátakarjon kb. 10 mm-t. Tehát pontosan le kell egyeztetni a szigetelővel még az ablakcsere előtt, hogy az új szigetelés milyen új helyzet elé állítja az ablakát. Ha elfelejtünk gondoskodni arról, hogy az új ablakok egy úgynevezett tokszélesítéssel, és magasítással szépen tudjanak illeszkedni a szigeteléshez, akkor belefuthatunk abba a hibába, hogy az új szigetelés kitakarja az ablakok külső szélét, ami jelentős esztétikai romlást eredményez. Sőt megnehezíti, bizonyos esetekben lehetetlenné is teszi a redőny felszerelését.

Hogyan kell karbantartani a műanyag nyílászárókat?

A műanyag ablakok karbantartása nem igényel hatalmas erőfeszítést. Nagyon egyszerű feladat, azonban érdemes betartani néhány alapszabályt. Az ablak tisztításához soha ne használjon súrolóport és kemény szivacsot, illetve semmilyen oldószert. A súrolópor karcolásokat hagyhat az ablak profilján. A legjobb az ablakkeretek tisztításához a puha törlőkendő vagy a mikroszálas kendő. Az ablakok tisztítását érdemes legalább kéthavonta elvégezni. Ne felejtsük el az ablakok vízelvezető nyílásait is kitisztítani legalább félévente, mert ezzel sok bosszúságtól kíméljük meg magunkat. Szükség lehet a vasalatok évenkénti finombeállítására és kenésére is, ezt legjobb, ha szakemberre bízzuk.

KapcsolatFelkeltettük érdeklődését?
Keressen minket bizalommal!

Ajtók

 porte-d-entree-design
 A bejárati ajtó biztonságunk egyik legfontosabb eleme és egyben a ház mosolya. Esztétikus forma, hosszú élettartam, kiváló időjárásálló tulajdonságok, zaj-és vagyonvédelem: az általunk gyártott ajtóknál ez mind alapkövetelmény. Ízlésének leginkább megfelelő darabját széles termékválasztékunkban biztosan megtalálja.

Tekintsen meg néhányat kínálatunkból!

Tovább...

Ablakok

 lakasbelso3584
 Az ablakok be-és kitekintést nyújtanak, fényt és levegőt biztosítanak az épület számára. Gondoskodnak kényelmünkről, nyugalmunkról, védik otthonunkat. Függetlenül attól, hogy melyik ablakunk nyeri el tetszését, az Iso Kft.-től csak a legjobb minőséget kaphatja. Válassza ki még ma az ISO család személyre szabott darabját, hogy egész életében élvezhesse helyes döntésének jutalmát!

Tekintsen meg néhányat kínálatunkból!

Tovább...

Redőnyök

 redonyok 

Napjainkban egy komfortos épület nyílászáróinak elengedhetetlen kiegészítői a redőnyök és szúnyoghálók.

Tovább...