Keressen minket bizalommal!   (+36) 26/500-030   info@isoablak.hu 

Működtetésük

Kézi vagy motoros?

KÉZI HEVEDERES MŰKÖDTETÉS

ISOkft-redony-mukodtetes-kezi-003

Redőnyeink alap esetben kézi hevederes működtetéssel készülnek.

A redőny működtetése az ablakon átvezetett heveder vagy kötél húzásával, illetve engedésével történik. A redőnytokból kilógó kezelő az ablakon átfúrt lyukon megy be a lakásba. A furatot a belső oldalon görgő takarja, mely egyben a gurtnit vezeti meg. A gurtni legtöbbször rugós automata dobozban csévélődik fel, ennek használata kíméli a gurtnit. Más esetekben ún. békazár, vagy feltolós rögzítő állítja meg a gurtnit a kívánt helyen.

MOTOROS MŰKÖDTETÉS

ISOkft-redony-mukodtetes-motoros-008

Műanyag és alumínium redőnyeink motoros, távirányítós vagy kézi kapcsolós  működtetéssel is rendelhetők.

Működtetését tekintve redőnyök nagy részét még mindig kézzel mozgatják, de egyre nagyobb mértékben kezd teret hódítani a redőnyök motoros működtetése is, amit gyakran kombinálnak intelligens vezérlésekkel. A motoros redőnyök az energiamegtakarításban jóval hatékonyabbak, mint a kézi mozgatásúak.

A motoros redőny maximális komfortot biztosít, mivel a fárasztó redőnyhúzogatás helyett egyetlen gombnyomással, fényváltozásra vagy előre beállított időre is működtethető.

A különböző vezérlési lehetőségekkel (“kapcsolós”, “távirányítós”, “automatikus vezérlés”) optimálisan határozhatjuk meg redőnyeink nyitási és zárási idejét.

A redőnyök motorizálása nem csak energetikai és kényelmi szempontokat szolgál, hanem a nagyobb méretű redőny esetén szinte elengedhetetlen.

Lehetőség van arra is, hogy több redőnyt egy távirányítóval működtessünk.

Két típusú motoros megoldást ajánlunk: vezetékes és vezeték nélküli.

1.Vezetékes megoldás

redony-vezetekes

A redőnymotor és a vezérlések között vezeték kiépítésére van szükség. Ha központi vezérlő egységet szeretnének, akkor minden motort egymással össze kell kötni.

 

 

2.Vezeték nélküli megoldás

redony-vezetek-nelkuli

A rádiós rendszer falvésés és vezetékelés nélkül egyszerűen és gyorsan telepíthető, és a rádiós távirányító használata pedig nagyobb kényelem és komfortérzetet nyújt.

 

 

Kattintson ideTekintse meg termékválasztékunkat!
 

Ráépített redőny

RM felsotokos-redony

A ráépíthető tokos redőnyök a külső tokos redőnyökkel ellentétben nem utólag, hanem a nyílászárókkal együtt kerülnek beszerelésre.

Tovább...

Eléépített redőny

aluminium-kulsotokos-redony

Az eléépített külső alumínium redőnytok felújításoknál és új építkezéseknél egyaránt kiválóan alkalmazható .

Tovább...

 

Eléépített vakolható redőny

aluminium-vakolhato-redony

Szerkezeti felépítését tekintve az eléépített vakolható külső tokos redőny annyiban különbözik a klasszikus eléépített verziótól, hogy a külső felületén vakolathordozó lemez van.

Tovább...